tiistai 3. joulukuuta 2013

Älä sano mitään minkä molemmat sanomattakin tietää

Tiettyjä asioita ei vain sanota ääneen. Se on kirjoitettu näkymätön laki, jota kaikkien pitäisi osata noudattaa. Osa osaa noudattaa sitä, joillakin on taas harjoittelemisen varaa. Jos vaikka vanhemmat ovat kovaa uurastaneet ja touhunneet keittiössä, ja maistat lopulta ruokaa, mutta se ei ihan mieluistasi ole, niin kuka kehtaa vetää metakan siitä ? " Voi vittu, tää ruoka on ihan paskaa ", sanoa ja häipyä omaan huoneeseen. Jos kaveri on juuri eronnut poikaystävästään ja itkee sinun olkapäätäsi vasten, kuka kehtaa sanoa heti : " Nyt mä voin iskeä sen ! "
Ystäväsi saa huonomman numeron kokeesta ja hän on hieman pettynyt itseensä. " Miten sä sait noin huonon numeron kokeesta, vaikka mä sain hyvän numeron ? " voisi joku sanoa. Mutta kuka haluaisi pahentaa toisen mieltä entisestään ?
 Nämä ovat aika selviä asioita, joita ihmiset tajuavat olla sanomatta toisilleen. Toki voi olla poikkeustapauksia. Mutta yleensä voi tulla tilanteita, jolloin loukkaa toista ja sanoo asian, joka hänen mielestään kuuluu tuohon näkymättömään lakiin, eli asioihin joita ei sanota toisille. Mutta entä jos he ovat eri mieltä ? Toinen on loukkaantunut ja toinen ei ymmärrä, miksi hän piittaa niin pienestä. Siinä tilanteessa loukkaajan pitäisi olla pahoillaan, vaikka ajatukset voi olla hämmentyneitä ja ärsyyntyneitä : Miksi se nyt noin pienestä loukkaantuu ?
Itselläni on tälläisiä tilanteita tullut paljon, sillä välillä loukkaannun pienestä. En kyllä yleensä kerro asiasta, joten sitä ei edes välttämättä huomaa.

5 kommenttia:

  1. Tää kommentti ei liity mitenkään aiheeseen, mut onko siellä laitoksessa tilaa missä sä oot ja onko siellä tiukat säännöt?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä laitoksessa missä olen, ei ole ainakaan minun yksikössäni tilaa. Säännöt ovat hieman tiukat joissakin asioissa. /-: Niiden kanssa pitää vain oppia elämään.

      Poista
  2. Ootko samassa laitoksessa missä kesälläkin? Jos et niin voisitko kertoa millaista siellä laitoksessa oli ja missä se oli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen samassa laitoksessa, missä olin tänä kesänä. Vähän yli 2 ja puoli vuotta sitten olin toisessa laitoksessa, jossa oli mielestäni rennompaa. Onhan se toki ymmärrettävää, sillä siellä ollaan vain 3-6 kk. /-: Ja en voi valitettavasti kertoa missä se oli. /-:

      Poista
  3. Ootko samassa laitoksessa missä kesälläkin? Jos et niin voisitko kertoa millaista siellä laitoksessa oli ja missä se oli.

    VastaaPoista