maanantai 25. marraskuuta 2013

Olethan kunnossa, päässyt irti otteesta

Kaikilla on varmasti jonkinlainen mielipide joulusta. " Materiaalijuhla, vihaan joulua, vihdoinkin joulu tulee, juhlimme Jeesusta, taasko se aika vuodesta. " Jotkut voivat haukkua joulua ja he lähtisivät mielummin maan alle, kuin viettäisivät sitä. Osa taas odottaa joulua ja hypistelevät kaupoissa joulukoristeita. Itse en viettänyt joulua pienempänä, koska äitini ja muu sukuni olivat Jehovan Todistajia. Suurin osa varmaan tietää, että siinä uskonnossa joulua ei juhlita. Olin luokasta se ainoa, joka ei kertonut mitä oli saanut joulukalenterista, enkä kertonut mitä olin saanut joululahjaksi. Saatoin syödä joulukalenterin tästä vain huvin vuoksi, mutta päivä päivältä en sitä odottanut. Joululahjoja en saanut.
 Muistan päiväkodissa, kun päiväkodin ohjaajat kyselivät joululahjoistamme. Lapset hihkuivat innoissaan ja selittivät monista barbeistaan, legoista, ym. mitä he olivat saaneet. Kun he yhtäkkiä kysyivät minulta, en tiennyt mitä vastata. En halunnut kertoa, että emme vietä joulua. Joten suuni avautui valheisiin. Kerroin nallesta, palapelistä, ym. mitä olin muka saanut.
Kyllä äitini pari kertaa minulle osti lahjan, mutta hän ei pitänyt sitä joululahjana. Hän antoi sen pari päivää ennemmin, eikä sitä sanottu joululahjaksi. Kodissamme ei koskaan ollut joulukoristeita tai kuusta, ei erityisemmin mitään mikä viestittäisi joulusta. Jouluruokaa söimme, siihen se suurinpiirtein jäikin.
Kun kasvoin vanhemmaksi ( en kyllä muista oliko tätä minun ollessani pienempi ) äiti joi. Vaikkei hän täysin kaatokännissä ollut, humala oli hänessä läsnä. Viime joulu meni kokonaan siihen, että hän joi. Sen takia meillä meni välit melkein puoleksi vuodeksi pois. Mutta minun mielipiteeni joulusta on se, että se on ihan mukavaa aikaa. Pidän lahjojen antamisesta ja saamisesta, joulun tunnelmasta, ruuasta ja jouluohjelmista telkkarissa. Uskon, että tämä joulu tulee onnistumaan nyt paremmin kuin viime joulu.

2 kommenttia:

  1. niin upea ja vahva ihminen. voima hali ja oot ajatuksissa!♡

    VastaaPoista