maanantai 12. elokuuta 2013

Tuonne asti jos pääsen onko helpompi niin

Koulu alkoi siis täällä kahdeksas päivä, eli jo viime viikolla. Hieman on jo ollut väsyneenä aamulla ja miettinyt pään sisällä, että onko pakko lähteä. Onhan se. Minulla on siis jäljellä viimeinen luokka peruskoulussa ja se pitäisi suorittaa hyvällä keskiarvolla. Mutta kun ei huvittaisi millään.. Varsinkin kun on aikaiset herätykset, kävely bussiasemalla, aikaisella bussilla 30 kilsan päähän, sieltä kävely koululle ja pientä hengausta, että koulu edes alkaisi. Koulu loppuu, kävely bussiasemalle, odottelu voi olla jopa puolitoistatuntia, bussiin, kävely laitokseen. 
Muistan kun pienempänä valitin, etten jaksa kävellä kouluun. Haluan pyörän, koska koulumatka oli ihan tyhmä kävellen. Ihan lyhythän matka se oli, ehkä n.150 m, mutta sain pyörän. Koulumatka sujui ihan jees, vaikka kaipasin mukavempia ympäristöjä koulumatkalle. Kunnes muutimme ja matka muuttui hieman pidemmäksi. Olisikohan 700 metriä ? Silloin nyrpistelin nenääni, onko pakko mennä näin pitkä matka. Sitten jouduin ensimmäiseen laitokseen ja vastaan tuli viiden kilometrin pyörämatka. Olin pettynyt taas kerran. Liian pitkä matka, menee aikaa.
Tuskissani ajoin pyörällä, vaikka eihän matka ollut edes paha. Silti olin ärsyyntynyt. Sitten muutin tänne laitokseen ja koulumatkaa oli 30 km. Pieni shokki. Jouduin kulkemaan taxilla, minua ärsytti se ja kaipailin pyörämatkojani. Miksi ihmisten pitää olla näin lähellä taxissa, miksi tulen näin myöhään laitokseen ja muuta valitusta pään sisälläni kuului. Mutta nyt kun joudun kulkemaan bussilla, kaipailen taxia. Taxia ennen kaipailin lyhyempää pyörämatkaa. Ennen lyhyempää pyörämatkaa kaipailin hauskempia maisemia koulumatkalle. Ennen hauskempia maisemia koulumatkalle kaipailin pyörää. Pitäisikö joskus edes olla tyytyväinen ?
 

 

4 kommenttia:

  1. en ymmärrä miksei siulla oo tänkää enempää lukijoita, kirjotat tosi hyvin! oot miun mielestä yks parhaimmista bloggaajista ^^

    VastaaPoista
  2. Eikö siellä oo koulua, joka olis lähempänä laitosta? Vai onks se sun laitos jossain pikkukaupungissa, jossa ei oo ylä-astetta?

    Mua ärsytti laitoksessa ollessa mennä aina 7.15 oottaa bussia 30asteen pakkasessa, vaikka aina laitoksesta lähti ohjaaja kuljettaa oppilaita kouluun 20min myöhemmin. Mutta ne joilla oli linkkukortti, joutui menemään bussilla ja sit oottamaan koululla puoltuntia koulun alkua. Kaverinkaa tosin muutaman kerran mentiin mehtään piiloon bussia ja sit mentiin laitokseen ja väitettiin, että bussi ei ottanu kyytiin. :D

    Mut toisessa laitoksessa laitoksen auto kyyditsi kaikki nuoret aina kouluun, koska sinne ei kulkenut laitoksen luota bussit. Mut ohjaajia piti odotella yleensä vähintään 20min, että tulee ees hakemaan. Ja olipa joskus yhden nuoren unohtanut hakea. Muistanut vasta 2tuntia koulun päätyttyä, että missäs se yks on! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo on tuolla lähempänäkin koulu, kahden kilsan päässä. En vaan itse halunnut mennä sinne, koska kaverit oli toisessa ja en muutenkaan viihdy kyseisessä koulussa /-:
      Ja aijjaa o: Miksiköhän niille nyt tuollainen toimintapa oli. Mutta aika kätevä tuo teidän metsään piiloutuminen :D
      Ohjaajilla sitten vähän ajelemista, jos nuoria kouluun pitää viedä :D Ja ei paha, ei paha. Hupsista, pitikin hakea se yksi nuori.. :D Mutta ihana, kun kerroit vähän omia kokemuksiasi ! (-:

      Poista