sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Viikon poissa

Olen siis nyt viikon poissa. Ai miksi ? Minulla on promotheusleiri. Eli siis se on vähän riparin tyylinen leiri, mutta ilman sitä pakotettua kirkkoon kuulumista. Okei, anteeksi. Eivät kaikki ole pakotettuja siihen. Mutta minusta vain tuntuu, että niin monet tekevät sen vain rahasta. Olen monien kuulleen haukkuvan kirkkoa, jumalaa, ym. Sitten kun kysyy, että miksi sitten kävit riparin, niin vastaus on aina sama, raha. Ymmärrän kyllä, että ripari on muutenkin todella mukava kokemus eikä siellä koko ajan puhuta jumalasta. Mutta silti aina rippijuhlissa käydessäni ihmettelen sitä rahan suuruutta. Olet ollut viikon poissa, tässä kaksikymppiä.
Tietenkin siihen voi kuulua kaupunkijaksot, tapaamiset, ym. Mutta silti en ymmärrä miksi annetaan rahaa. Myönnän ajattelevani tätä asiaa hieman kriittisestä näkökulmasta, mutta en vain ymmärrä miksi ihmeessä pitää antaa riparin käyneelle vaikkapa viisisataa euroa. Siitä, että voi olla kummitäti ja mennä naimisiiin kirkossa ? En vain käsitä.
Mutta tämän ei pitänyt olla asiani. Vaan se, että lähden nyt sunnuntaina Promotheusleirille ja tulen ensi viikon sunnuntaina. Eli en pysty kirjoittelemaan. Bye bye hetkeksi aikaa !

6 kommenttia:

  1. Ootko sä ikinä hatkannut laitoksesta?

    Mitä sanoisit nuorelle, joka hatkaa jatkuvasti? Rangaistukseksi tulee sille aina liikkumiskielto, tietokonekielto ja puhelinkielto, ja ne on 2viikkoo voimassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole suoraan sanoen hatkannut laitoksesta, olen vain lintsannut päivän koulusta, joka laskettiin hatkaus yritykseksi.
      Ei mulla nyt mitään erityisempää sanomista tuohon, vaikka hieman typerältä se kyllä kuulostaa.. Sillä mielummin keräisi luottamusta, jolloin voisi saada olla pidempiä aikoja poissa laitoksesta ihan heidän suostumuksellaan, kuin se, että hatkaat aina hetkeksi ja olet monia kertoja kauemmin paikoillasi sen yhden hatkauksen takia. Mutta todella pienet rangaistukset ! Hieman kateellinen, vaikka hatkaus ei olekkaan ollut suunnitelmissa. (-:

      Poista
  2. Mitä siel teiän laitoksessa tulee jos karkailee? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä on vähän vaikea sanoa, että se riippuu aina tilanteesta. (-: Joillekkin voi tulla kuukausi menokieltoa, joillekkin vain kaksi viikkoa, se ihan riippuu. Mutta jos aina tietäisi rangaistuksensa, niin se olis mukavempaa. (-:

      Poista
  3. Jos sieltä joku nuori päättäis karata, ni miten ohjaajat voisi estää sen? Esim laittaisko ne ovet lukkoon vai miten?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riippuu vähän tilanteesta. Jos yhtäkkiä nuori lähtisi juoksemaan/pyöräilemään pois, ohjaajat lähtevät yleensä autolla perään ja saavat hänet kiinni.
      Jos nuori uhkailee hatkauksella, niin en osaa oikein sanoa mitä ohjaajat tekisivät. o:

      Poista