perjantai 14. kesäkuuta 2013

Täällä eletään vain kerran, kuka toiste tänne tahtoiskaan

Itsemurhat on minusta jotenkin arka asia. Se on asia, jota ei välttämättä aina tajua. Miksi, minkä takia, mitä hän ajatteli sillä hetkellä, olisinko voinut auttaa jotenkin. Monet varmasti syyttävät itseään toisen ihmisen itsemurhasta. Se on ihan ymmärrettävää, mutta se voi olla hieman turhaa ja voimia vievää. Joskus ihmiset ovat vain niin masentuneita, että he eivät enää kestä. En tiedä hyväksynkö itsemurhia, mutta en tiedä miltä tuntuu olla esim. kolme vuotta vakavassa masennuksessa ilman ilon häivääkään. Silloin se voi olla ihan ymmärrettävää.. En ole ikinä kokenut sitä, joten en voi sanoa, että he olisivat huonoja ihmisiä.
Minua vain ärsyttää ihmiset, jotka uhkailevat tekevänsä itsemurhan vain sen takia, että saisivat huomiota. Niinpä kaikki pitävät heitä huomionkerjääjinä. Kun joku, jolla on oikeita ongelmia ja hän tekee itsemurhan, ihmiset ovat voineet saada kuvan, että itsemurhan tekevät ovat vain angstiteinejä, jotka kaipaavat huomiota. Mutta monet onneksi ymmärtävät, että ihmiset jotka hehkuttavat ja kertovat tekevänsä itsemurhan - he eivät yleensä tee sitä. Ihmiset, jotka eivät kerro suunnitelmistaan, tekevät sen yleisemmin.
Eilen illalla yksi ihminen uhkaili minulle tekevänsä itsemurhan. Otin hänet tosissani, pelkäsin hänen puolestaan. Yritin rauhoitella häntä ja rukoilin puhelimeen, ettei hän tee sitä. Itkin ja toivoin vain mielessäni, ettei hän tekisi mitään itselleen. Kun hän rupesi menemään pidemmälle ja kertoi vähän yksityskohtaisemmin mitä hän tekee, käskin ohjaajan soittaa hätänumeroon. Hän soitti ja minun olisi pitänyt mennä puhelimeen puhumaan. Sanoin kaverilleni, että yritän auttaa häntä. Sitten yhtäkkiä hän kertoi, ettei ole tosissaan ja hän halusi vain huomiotani. Olin todella kiitollinen, ettei hän tehnyt mitään itselleen, mutta se, että hän leikki erittäin vakavalla asialla, oli järkyttävää..
Olen joutunut estämään yhden itsemurhan maaliskuussa jo, ja toivoin, että minun ei tarvitse enää tehdä sellaista.


14 kommenttia:

  1. Mitä mieltä oot, onko jälleensyntymä totta? https://fi.wikipedia.org/wiki/Tiibetil%C3%A4inen_kuolleiden_kirja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse en erityisemmin siihen usko. Miten ihminen yhtäkkiä kuoltuaan pääsisi toiseen kehoon ? Tai no hänen sielunsa, mutta en oikein sisäistä asiaa. En myöskään usko, että ihminen pääsisi kuoleman jälkeen taivaaseen, ym ym. Haamuihin ehkä uskon, en oikein ole varma.

      Poista
    2. Jos kuolee niin henki jää elämään ja maailmaan syntyy koko ajan uutta niin elämä alkaisi uudelleen toisessa vastasyntyneessä ruumiissa. En itekään teidä mihin uskoa mutta hauskoja noi miten eri lailla uskotaan.

      Poista
    3. Itse en ainakaan haluaisi, että kuoleman jälkeen vosin syntyä uudessa ruumiissa. Tämä elämä riittää minulle ihan mainiosti. Ja niinpä. (-:

      Poista
  2. miks jouduit estää itsemurhan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yksi läheinen ihminen oli tekemässä itsemurhaa ja lähetti minulle ainoastaan viestin asiasta. Näin sen vasta tunnin päästä, mutta kerkesin soittaa hänelle ja käskeä hänen soittaa ambulanssin. Hän kyllä ihmetteli, miksi hänen pitäisi jatkaa elämäänsä, mutta sanoin, että minun takiani. Hän onneksi loppujen lopuksi soitti ambulanssin ja hän pelastui. Luojan kiitos hän teki itsemurhaa hitaalla tavalla. Sillä jos hän olisi ollut nopeampi, niin.. En edes halua ajatella.

      Poista
  3. Oon sua tosi paljon vanhempi mies mutta tykkään sun blogista. Ite kun en jostain syystä ole ollu nuori tyttö niin kiva katsastaa sun maailmaan.

    VastaaPoista
  4. Teetkö mitään ihmeellistä juhannuksena? Teettekö te siellä laitoksessa kesällä mitään? Vai onks vaan normaalia arkea? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No juhannuksesta nyt vastaan tossa seuraavassa postauksessa, mutta olen siis äiteen luona. (-:
      Meillä on nyt kesällä ollut jo kaksi sellaista retkeä ja kolmas, niistä pisin on vielä edessä. Eli siis olemme pari yötä jossain mökissä. (-: En tosissaan tiedä mitä tulemme siellä tekemään, mutta ihan innoissani olen mukana.
      Ns. normaaliakin arkea on, tai no meillä on se kesärytmi. Että en nyt hirveämmin siitä tykkää ja osa niistä asioista on mielestäni vähän epäreiluja, mutta kyllä niillä nyt silti selviää.

      Poista
  5. http://i.imgur.com/dSpzF.gif

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kuva. Tyttö näyttää hieman surulliselta, mitähän hän miettii tuota kukan terälehtiä nyppiessään.

      Poista
  6. tykkään sun blogista paljon. erilainen, ja erilaisuus on mun mieleen. itekkin asun tällähetkellä laitoksessa, mutta mua ei oo huostaanotettu (ainakaan vielä..) . sanot kaiken niinkun asiat on, sanojas pelkäämättä. ite en tykkää yhtään et joku ees tekee vitsii viiltelystä, koska ne ei tiedä mitä kaikkee itsensäsatuttajat on joutunu kokemaa. ja en todellakaan tykkää, jos joku sanoo huomionhakusena että tappaa ittensä, sen verran arkaluontonen juttu, jos vielä menneisyydessä/lähiaikoina siitä on ollut jotain haittaa.. jatka samaan malliin, mä seuraan jo !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon ! (-: Ja onneksi ei ole vielä huostaanotettu, eli uskon, että sulla on vielä toivoa päästä pois.
      Niin, monet ei vaan tajua, että ihmisillä voi olla erittäin paljon tuskaa sisällään, jota ei pysty muuten käsittelemään kuin itsensä satuttamalla.. )-:

      Poista