sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Miks kysyt, miten käytän päivät jotka vielä saan

Miksi ihmiset eivät yleensä halua puhua kuolemasta ? Pelkäävätkö he sitä niin paljon ? Tai sitten heidän läheisensä on kuollut ja he eivät halua muistaa asiaa. Itse en pelännyt kuolemaa yhdessä vaiheessa, olisin ehkä jopa halunnut sitä itselleni.. Mutta en halua puhua siitä, sillä tällä hetkellä minä en halua sitä. Pelkään vähän kuolemaa, pelkään eniten sitä, että se olisi tuskallista. Haluaisin kuolla nukkuessa, että pääsisin kivuttomasti pois tästä maailmasta. Auto-onnettomuus voisi olla kauhea, jos olisi vielä hetken elossa ja kipu tuntuisi joka puolella. Toivoisi vain kuolevansa tai edes kivun loppuvan. Maata siinä silmät kiinni, kun joku soittaa ambulanssin. Eikä ambulanssi kerkeäisi pelastaa kuolemaisillaan olevaa ihmistä. Hän vain kuolisi tuskissaan. Sellaista kuolemaa en haluaisi.
Heräsin tänään puoli kahdeksalta siihen, kun muutama juliste hyökkäsi kimppuuni takaani olevalta seinältä. Kiitos heidän, en saanut enää nukuttua vaan pyörin sängyssä kuunnellen radiota. Tunnin päästä siitä olin lähdössä lenkille tuulen ja lumen sekasorron keskelle. Se oli vapauttavaa ja yksin ollessani rupesin laulamaan. En yleensä laula toisten ihmisten kuullessa, paitsi jos hän on erityisen läheinen ihminen. Muuten minä noloan ääntäni ja en halua muiden kuulla sitä. Nautin kyllä laulaa, mutta en halua muiden sitä kuulevan. Yhdessä vaiheessa lenkkiä kellistin itseni vain lumikasaan ja katselin taivasta. Lumipisarat tippuilivat naamalleni ja minun oli pakko sulkea silmäni. Musiikki kuului kuulokkeistani ja tunsin olevani vapaa. Sitä tunnetta ei tunne usein laitoksessa ollessa. Yleensä se tulee silloin, kun kävelee kavereiden kanssa jossain ja ohjaajia ei ole lähimaillakaan. Silloin minulla on rentounut olo. Mutta lenkillä ollessa sen tunteen voi myös kokea, siksi haluankin mennä usein lenkille. Voisin vain lähteä siitä minne vain eikä ohjaajat voisi sitä estää. En kyllä lähde, sillä rajoitukset olisi sen jälkeen varmasti kauheat. Mutta se mahdollisuus, se tuo vapautta.


6 kommenttia:

  1. Jokainen meistä tulee kuolemaan. Se on mun mielestä vapauttava tunne, enkä pelkää ollenkaan vaan kuolema on yhtä luonnollinen osa elämää kuin syntymäkin.

    En tietysti toimi sillä tavalla että edistäisin kuolemaa ja pelkään toki jos seison vaarallisesti korkealla paikalla yhdellä jalalla. Se olis tyhmä kuolema liukastua siitä, eikä siitä hyödy mitenkään vaikkei liukastuisikaan, joten en hakeudu tuollaisiin paikkoihin. Pyrin elämään hyvin ottamalla asioista selvää lukemalla hyviä kirjoja ja syömään terveellisesti ynnä muuta mutta en silti mitenkään tiukkapipoisesti vahdi kaikkea.

    Sitten kun kuolen niin haluan että tuhkataan, ne laitetaan ruukkuun ja istutetaan puu tai joku kasvi. Sellasia kun on jo tehty.

    http://wondergressive.files.wordpress.com/2012/09/bios-urn.jpg

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, en minäkään tavallaan kuolemaa hirveästi pelkää. Pelkään vain kuolemistapaani, jos se on erityisen tuskallinen. Niin, elämässä kannattaa tehdä paljon hyvää ja sellaisia asioita, joista nauttii. Hei, tuo kuulostaa kivalta vaihtoehdolta !

      Poista
  2. Mitä tää katse sun mielestä kertoo? Italialainen mies.

    http://i.imgur.com/ZYYujMl.jpg

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Apua, kun pelästyin jotenkin hänen silmiään ! Hän näyttää vähän tunteettomalta ihmiseltä, mutta uskon sen johtuvan hänen armeija taustastaan tai missä hän nyt onkaan, vaatteita katsoen. En ihmettelisi vaikka näkisin hänen tappavan ihmisiä.. Katse voi olla hitusen surullinen tai sitten vain kuvittelevan. Mutta hän näyttää vakavalta ja vakaalta ihmiseltä, joka osaa ottaa tilanteet haltuun. Mutta hänen katseensa, pelkään sitä.. Naamalla ei ole hymyn väristykään, mutta katseeni hakeutuu heti silmiin.. Hui kamala.

      Poista
    2. Joo sodasta ja tuo katse tulee kaikille sotilaille, jotka joutuu valvomaan monia päiviä ja näkemään kauheuksia. Tuolle ei ole suomeksi keksitty nimeä joten englannin wikipediassa on

      http://en.wikipedia.org/wiki/1000_yard_stare

      Poista
    3. Kamalaa.. En itse pystyisi olemaan sotilas ! En ollut aikaisemmin varmaan kuullut tälläisestä, kiitos kun kerroit (:

      Poista