lauantai 29. joulukuuta 2012

Jos sä koitat minut nolata, koitapa kotona äläkä kaikkien nähden

Ajattelin nyt tehdä tälläisen kuva postauksen, joka käsittelee suurinpiirtein kaikki jutut, jota on tapahtunut vuoden aikana. Tai no, nämä kuvat vain näyttää miten olen muuttunut vuoden aikana. Ja kun ei blogissani yleensä ole kuvanpaljoutta, niin ajattelin nyt sitten kyllästyttää teidät minun naamallani niin, ettette enää jaksa katsella sitä. Kerron suurinpiirtein jotain mitä on tapahtunut, mutta en halua kaikkea tänne laittaa ihmisten luettavaksi.

tammikuu

- äidin muutto takaisin kotikaupunkiin,  Kokkolasta siis pois






helmikuu
- 14 v
- Labret ( Huulilävistys )








maaliskuu







huhtikuu

- talviturkki pois








toukokuu

- seurustelu laitosnuoren kanssa alkaa









kesäkuu

- napakoru







heinäkuu

- seurustelu laitosnuoren kanssa päättyy
- 2 viikkoa kesätöissä








elokuu

- kasiluokka kutsuu huutaen





syyskuu

- tutustun erittäin jännään ihmiseen






lokakuu

- smiley







marraskuu

-  asioita paljastuu vauhdilla ja kuukauden menokielto alkaa



joulukuu

- menokielto loppuu





No olen minä jotenkin muuttunut. Enemmän varmaan ajatuksissani, olin varmaan pinnallisempi tuolla alkupäässä. Mutta eivätkös kaikki ole välillä pinnallisia ? Ajatteleekohan kaikki vain itseään ? Onko se edes tervettä. Kai se on, mutta liiallisena voi tappaa ihmisen hyvät ajatukset. 
Olen nyt päättänyt, etten halua lomille. En halua niin sanottuun kotiin, jossa tapahtuu asioita, joita en haluaisi tapahtuvan, mutta niiden kulkua en voi estää. Se saa olon pieneksi ja haavoittuvaksi. 

14 kommenttia:

  1. haastoin sut mun blogis jos kiinnostaa !
    http://inkalovesyou.blogspot.com

    VastaaPoista
  2. Mitä se kämppään joutuminen tarkoittaa? Luin jostain heinäkuisesta jutusta jotain jostain kämpästä. Ilmeisesti joku rangaistusjuttu?!?!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kämppään joutuminen ohjaajan nopeasta päähänpistosta esim. jos kielenkäyttösi on asiatonta tai olet muuten villi, ohjaaja voi lähettää sinut kämppään. Olet siellä niin kauan kuin ohjaaja määrää. c: Toinen asia voi tarkoitattaa sitä, että jos on lähtenyt esim hatkaan viikoksi, laitokseen tullessa joutuu huoneeseen ja sieltä otetaan kaikki tavarat paitsi sängy pois. Siellä olet kaksi päivää yksinäsi, ruoka tuodaan sinne ja juodut kysymään ohjaajilta luvan suihkuun. Itse en ole kokenut tuota jälkimmäistä, onneksi :s

      Poista
    2. Tuo jälkimmäinen kuulostaa jo aika sekopäiseltä touhulta. :c
      Onkohan niillä oikeesti joku lupa tehä tollein? Kun monissa paikoissa ne tekee jotain juttuja laittomasti. Esim kun ite olin lastenkodissa ja jouduin rauhottumishuoneeseen, niin kuulin kun ohj kysyi toiselta, että saako nuoria oikeesti lukita sinne, niin se sano että ei.

      Poista
    3. Mä en yhtään tiedä :o Kun ei tota onneks tapahdu usein, munkin aikana on vain tapahtunut yhden kerran, mutta ennen kun mä tulin tänne niin on kuulemma sattunut sitä ennemmän :o Aai, milloin sä oot ollut lastenkodis ?

      Poista
  3. Oon ollu kolmessa laitoksessa vuosina 2007-10. Ekassa ohjaajat repi yhen kerran väkisin kotoa(sen jälkeen eivät, vaikka menin omin luvin kotiin), tokassa eivät käyneet käsiksi ollenkaan ja vikassa monta kymmentä kertaa. Siellä ekassa paikassa oli päiväkoti samassa talossa, niin ne ohjaajat oli jotain lastentarhanopettajia, vanhoja naisihmisiä, jotka eivät tajunneet mitään, mitä niille sano. Toka paikka oli noista kolmesta paras, mut jouduin sieltä pois, koska karkailin ja ne sano, että tarvittavat resurssit ei riitä. Eli siis eivät voineet pitää mua siellä, koska en ollu huostaanotettu. Jos olisin ollu siellä huostaanotettuna, niin olisivat saaneet tulla kotoa väkisin hakemaan. Niin oli yks ohj tehnyt kaverille, joka oli ollut kotonaan oksennustaudissa. :s
    Kolmannessa paikassa moni nuori oli varuillaan aina jos 2 tiettyä ohjaaja oli töissä, varsinkii jos ne oli samaan aikaan, niin oli vaarassa joutua r.huoneeseen. Ja siellä ollessa sossu teki kiir.sijoituksen, niin ohjaaja kertoi, että se teki sen takia, että se on sama kun huostaanotto ja mut ois huostaanotettu sen takia vaan, että ne saavat rauhassa repiä! 3kk aikana poliisitkii repi mua 5-6 kertaa. Syinä oli, etten palannut lomilta, en avannut ohjaajille vessan ovee ja ym.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Apua mitä toimintaa ! Onneksi täällä ei ole yhtään tuollaista ! Ja se on todella turhauttavaa jos on jotain vanhoja naisihmisiä, jotka ei tajua mtn :s Oon itekkin kokenut saman entisessä laitoksessani, jossa oma ohjaajani olivat molemmat mummoja :s Ja eikös tuo ole jo vähän kohtuutonta hakea toinen lomilta, jos se on oksennustaudissa ): Anteeksi mutta mikä on r.huone ? Tarkoitaksä rapsa huonetta vai jtn ihan muuta ? Hui :o Mutta pikkasen erillaista meininkiä kuin täällä

      Poista
    2. Se on rauhoittumishuone. Tilavuudeltaan 1,5x2metriä, siinä on 1 ainoa ikkuna ja siitä näkyy vaan ohjaajien toimisto. Ja 2 ovea, joissa ei ole oven kahvoja, siitä syystä, että jos ne repii nuoren sieltä pois, niin nuori ei voi ottaa mistään kiinni, ettei revittäis. Ja on siellä myös sellanen petauspatja lattialla.
      Toisesta ovesta pääsee toimistoon ja toisen oven takana on vielä toinen ovi ja niistä pääsee käytävälle. Yks nuori oli sinne joutunu, niin oli onnistunu karkaamaan sieltä, mut en kyllä tajua, että miten. :o

      Ja siis se ohjaaja haki kaverin lomilta, koska sen piti sillon palata laitokseen, vaikkakin oli oksennustaudissa. :s

      Poista
    3. Rauhoittumishuone :o Kauhea paikka kuvailusi perusteella. Ja tuo ovenkahva juttu oli myös erittäin järkyttävä. Mitenköhän se sitten onnistu karkaamaan :o Kuulostaa niin mahdottomalta. No, jotenkin hienosti keplotella sieltä pois. Onko tuo laitos vielä hengissä eli onko se vielä missä se sitten onkaan ? Vai onko se jo purettu. Tuo rauhoittumishuone kuulostaa surulliselta ):

      Poista
    4. On se vielä toiminnassa, pitäs vaan laittaa jotain valitusta siitä paikasta. Iisalmessa sijaitsee. Kato tosta.
      http://www.oivariihi.fi/lasten_koti_oiva

      Mulle tuli karkailujen takia sinne vierihoitaja, joka oli joka päivä töissä siellä ja kaikkee. Mut se tosin oli ohjaajista ainoa siedettävä.
      Monta kertaa suunnittelin, että lähen linkkuun ja meen kotiin, eli n. 80km päähän. Mut kun se linkku olis ajanut siitä läheltä, niin kuitenkin joku ohjaajista olis nähnyt ja soittanut poliisit perään. Aika kiva jos poliisit olis sitte pysäyttänyt linkun. :s

      Karkasin mä sieltä 2 kertaa silleen, että juoksin vaan mehtään. Ekalla kerralla 3-4tuntia metässä, ilta kymmeneen asti sit ku menin takas, niin ohjaajat oli soitanu jo poliisit perään. Siitä sain aikaisemman nukkumaan menon, mut enpä mennyt seur.aikasemmin huoneeseen, kun karkasin uudestaan. :P

      Siellä oli sillon yks 12-13-vuotias poika joka aina riehu siellä, niin se haukku mua, mä haukuin takas, niin uhkas tappaa. "Mä tapan sut mun puukolla, joka mulla on mun huoneessa." sano tolleen ja vieläpä ohjaaja istu siitä parin metrin päässä ja kuuli kaiken. Mutta tuliko lellipennulle mitään? Eipä tietenkään. Ohjaaja vaan sano, että ei se niko sitä tarkoittanu, kun se on niin pieni vielä. :o Ja sille tuli vähintään kerran viikossa aikaisempi nukkumaanmeno, yleensä 30min, mut aina se siihen 10 vaille 21 oli käytävällä hillumassa. Jos mä tein tollein, etten mennyt ajoissa huoneeseen, niin tuli 2-3ohjaajaa jotka raahas sinne!! Aika eriarvosta tuo kohtelu!!

      Mutta hyvä, että sä et oo ainakaan yhtä kamalassa paikassa! :)

      Poista
    5. Ai se on vieläkin toiminnassa, vaikka niin kurjalta paikalta kuulostaa ): Itse en ole vielä karannut kertaakaan täältä, vaikka voisin vaikka koulusta heti lähteä hatkaan eivätkä he epäilisi kahdeksaan tuntiin mitään, kunnes huomaisivat, etten tullukkaan taxista laitokseen, mutta ei ole kyllä vielä ollut mitään niin tärkeää kotipaikkakunnallani, että olisi ihan karata pitänyt :o Joo, kivaa kohtelua ! Nuoremmille ollaan aina niin kilttejä, kun eihän ne voi vielä kaikkea tietää ja ei ne kaikkea tosissaan tarkoita, juu-u .____. Jep ! (:

      Poista